Skip to main content

N.A.G. Cluj (III)

Studenții au vizitat și documentat expozițiile deschise cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor - Cluj, 2021. Aici sunt impresiile lor!

Titlu: Contemporary Art X Industiral Kitsch
Artiști: Artiști clujeni și bucureșteni reprezentați de Galeria Săfițicuminți & Romanian Kitsch Museum
Locație: Casa TIFF

Pro:
  • Titlul, antiteza dintre cele două concepte este atractivă pentru cei „neinițiați”.
  • Prezentarea Galeriei Săfițicuminți.
  • Panotarea lucrărilor de artă contemporană pe peretele de cărămidă; contrastul dintre vechi și nou.
  • Lucrarea Xilogravură a Mariei Bălan de o mare încărcătură emoțională.
Con:
  • Logistic, trecerea de la expoziția de artă contemporană la kitsch era prea bruscă.
  • O îndepărtare de la conceptul de kitsch propriu-zis, mai ales în secțiunea Industrial Kitsch.
  • Adunătura oarecum întâmplătoare de obiecte produce o „forțare” a aspectului de kitsch, devenind, în sine, kitschoasă (dar este posibil ca asta să fi fost intenția).
Văzut de: Codruța Ulecan


Titlu: Sleepwalkers Aroundline
Artiști: Mircea But, David Farcaș
Locație: Cărăușu&Sângeorzean Gallery

Pro:
  • Operele de artă sunt deosebite, iar felul în care sunt prezentate (atârnate cu ajutorul unor fire metalice subțiri si nu lipite de perete, așadar oferind posibilitatea de a privii/analiza fiecare operă din orice unghi, chiar și din spate) elevează experiența vizitării galeriei.
  • Textul curatorial deoarece este în format electronic și poate fi păstrat și vizionat oricând pe telefon.
  • Cele două cartonașe ce au imprimate câte o poza cu o creație reprezentativă a fiecăruia dintre artiști împreună cu o descriere despre aceștia pe verso.
Con:
  • Deși lucrările sunt bune, cele 6 par cam puține ca număr și varietate.
  • Design-ul nefinisat, „industrial” al spațiului nu se potrivește cu tematica operelor.
  • Interiorul este neplăcut de zgomotos datorită țevilor și conductelor vizibile pe tavan.
Văzut de: Mihai Theodor Zaharia









Comments

Popular posts from this blog

Știință cu cetățeni - Monumente din spațiul public

Studiem statuile și monumentele publice în încercarea de a realiza o bază e date a acestora și de a crea o hartă digitală care să arate distribuția și diversitatea lor, dar pentru asta avem nevoie de ajutor. Căutăm voluntari! Cerințele sunt simple: 1. Crează un cont pe platforma pentru  Știință cu cetățeni a Universității Babeș-Bolyai . 2. Aplică ca voluntar în proiectul  Monumente din spațiul public . 3. Fotografiază statui și monumente din spațiul public și încărcă-le pe  drive  sau trimite-le pe adresa de e-mail sculpturapublica@gmail.com. 4. Nu uita să adaugi locația statuii fie în  tabelul de pe drive  fie în textul e-mail-ului! 5. Citește mai mult și transmite și altora acest mesaj. Contactează-ne la sculpturapublica@gmail.com pentru orice întrebări sau nelămuriri!

N.A.G. Cluj (I)

  Studenții au vizitat și documentat expozițiile deschise cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor - Cluj, 2021. Aici sunt impresiile lor! Titlu: Work Upside Down Artiști: Blajin, Compania Texte bune în locuri nebune, Compania MIN(D)ING, Cristina Vasilescu în colaborare cu Quote—Unquote și Bob Bicknell-Knight, Ioana Păun & Flavia Giurgiu, Kali / Mihaela Drăgan, Larisa Crunțeanu, LARP Timișoara, Mihai Păcurar, Orsolya Gál, Polina Kanis, Raluca Paraschiv, Time’s Up Locație: Centrul Cultural Clujean Pro: Modul de amenajare a expoziției, trecerea de a la o cameră la lata, de la un performance la altul. Viziunile diferite ale artiștilor asupra contextului actual, respectiv pandemia și felul în care aceasta ne va putea afecta viitorul. Lucrarea Șoptitorii care tratează tema unei mentalități ce aparent aparține altei perioade – cenzura –   dar care este foarte prezentă și în ziua de azi. Con: Temperatura scăzută în clădire ajungea să afecteze de la un moment dat experiența vizitării a...

Concursul ARTicol pentru liceeni

Specializarea Istoria artei a Facultății de Istorie și Filosofie de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca vă invită la concursul ART icol ! Așteptăm întrebările și eseurile voastre la adresele de e-mail madalin.moraru@stud.ubbcluj.ro sau voica.puscasiu@ubbcluj.ro Nu uitați să atașați  Fișa de înscriere care se poate descărca de la următoarele link -uri: Fisă_doc Fișă_pdf Ne găsiți și pe pagina oficială de Facebook !